medailles

geen 😉

(en da’s ook niet waar we het voor doen; los van of we er ooit een zouden winnen).

Toch hopen we ooit nog eens tenminste één wijn in te sturen voor de ‘wijnkeuring der lage landen’. Al was het maar om onze wijn eens objectief te laten keuren.

Klik HIER voor de winnaars van 2015

3 thoughts on “medailles

  • Tussen de stokken is het amper onkruidvrij vrees ik. Ik experimenteer wel wat met de bos-maaier, maar dat is enerzijds een hoop werk, anderzijds ook wat riskant voor de stokken.

   We hebben echter een flinke ‘getrokken frees’ waarmee we met enige regelmaat (soms zelfs om de twee weken) langs de rijen gaan. Daarmee weten we het gros van het onkruid de kop in te drukken.

   Die frees heeft als nadeel dat hij, doordat je dicht bij de plant zit, ook nu en dan takken meetrekt en afbreekt. Om die reden besloten er één handvat compleet af te zagen. Veel makkelijker nu.
   Het vraagt wat oefening, maar inmiddels kan ik binnen anderhalf uur op deze manier de hele wijngaard frezen.

 1. Hans en de rest, 😉
  niets in het leven is mooier dan iets eet- /drinkbaars te creëren. Koken (de “gewone” Hollandse pot / Italiaans / Frans of Indonesische), bierbrouwen, appeltaart bakken…. allemaal even mooi, Ik ben steeds weer benieuwd wat het resultaat van de energie is die je in het product gestoken hebt.
  Zo zal het ook zijn met wijn maken zijn. Ik ben er nog nooit toe gekomen omdat ik de ruimte niet heb om druiven te planten. Kan natuurlijk wel uitgaan van kant en klare vruchten, maar dat is het dan net weer niet.

  Veel succes…. en ik zal jullie vorderingen bijhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *