Inmiddels is Wijngaard De Hinn zodanig gegroeid en geprofessionaliseerd dat we het ons zelfs kunnen veroorloven een dure product placement te doen bij RTL Late Night! Bovendien door niemand minder dan Ilja Gort!

Onze Solaris 2016 prominent in beeld!

Zie het fragment hieronder:

Maar hoe zat dat nu echt?

Het was voor ons gewoon een complete verrassing. Zat ik gisteravond op m’n gemak te kijken naar de besognes in het Britse Parlement (May mag blijven), gaat ineens om half twaalf de telefoon. En als er op dat tijdstip gebeld wordt is er meestal iets aan de hand. Ik pak m’n telefoon en zie dat ik ook al een hele hoop app’jes heb gemist… Geschrokken neem ik op en hoor aan de andere kant Sander roepen; “Je moet nu op RTL4 kijken. Nu!!

En tsja… dan is het wel heel erg grappig als je dan ineens je eigen wijn in beeld ziet!

Want natuurlijk was dit geen betaalde reclame. Het is puur hobby, we verkopen onze wijn niet eens! Hoe kwamen we dan toch in die uitzending terecht?

Nou… zoals je misschien op facebook hebt gezien gaf Ilja Gort op 21 november een lezing in Wierden. Ik vond het wel leuk bij die gelegenheid Ilja een flesje Wierdense wijn te overhandigen.

Ilja was druk met het signeren van boeken dus het ging even rap rap tussendoor. Niet echt gelegenheid voor uitgebreide toelichting. Ilja keek ook naar de fles met een blik van ‘wat heb ik nu weer aan m’n wijnboerenbroek hangen‘!

Wijnboerenminnares Caroline reageerde heel enthousiast en ik nodigde haar uit bij gelegenheid haar oordeel over de wijn te geven. Niet dat ik daar veel van verwachtte maar soit.. Mission completed.

 

En dan zie je diezelfde fles ineens terug bij Twan Huys… Da’s natuurlijk wel heel erg grappig en dan merk je ook dat er toch wel een heleboel mensen naar RTL Late Night kijken; getuige de vele reacties die ik al heb gehad van mensen die onze wijn in die paar seconden herkenden…

Toch ook wel een beetje dubbel gevoel: enerzijds zie ik de humor er wel van in, anderzijds was het leuk geweest als de wijndialoog wat inhoudelijker was geweest. Ik bedoel maar:

Twan: “waar komt deze vandaan?”

Ilja: “Ik heb geen idee… ik heb hem een keer aangeboden gekregen van een Nederlandse wijnboer. Ik weet ook niet hoe die smaakt, maar dat dondert eigenlijk ook niet“.

Was toch veel leuker geweest als hij had uitgeroepen ‘Uit Rectum!’.

Maar bovendien: om te zeggen dat de smaak van een wijn niet dondert is wel heel wonderlijk, en al helemaal in het kader van een uitgebreide dialoog over het kerstdiner.

(en ik kan je verzekeren: de combinatie Solaris en garnalen is geen hele beste! Had ik hem toch de Johanniter moeten geven misschien ;).

Ook zegt hij dat het goed is een Nederlandse wijn te kiezen “omdat de Nederlandse wijnboeren het moeilijk hebben“. Nou… wijngaard De Hinn is, als gezegd, hobby en heeft het per definitie niet moeilijk. Maar veel belangrijker: Nederlandse wijn moet je kiezen omdat het vaak voortreffelijke wijn is, die de laatste jaren bovendien een enorme kwaliteitsgroei heeft gekend.

Ofschoon ik het enorm leuk vond dat onze wijn hier in beeld kwam had ik die eer graag gegund aan één van die vele voortreffelijke professionele wijnboeren, en dan liefst ook voorzien van een oordeel door de deskundigen aan tafel, in de juiste wijn spijs combinatie.

Maar… het maakt niet uit hoe je in het nieuws komt, áls je maar in het nieuws komt. Dat geldt voor ilja zelf ;), maar ook voor de Nederlandse wijn in algemene zin.

En dat Ilja de Nederlandse wijn met enige regelmaat in the picture brengt is een hele goede zaak, waarvoor dank!

 

(maar, Ilja, ik hoop nog steeds eens te horen hoe de wijn smaakte (zónder de garnalen dan..)

EDIT: op Feestboek